Adorabilele animale de companie

Eu sunt un mare iubitor de animale, in special imi plac cateii, ii ador pur si simplu. Cand ma plimb in parc sau merg pe strada, de fapt, oriunde vad un catel merg sa-i cer permisiunea stapanului sa-l mangai si sa ma joc cu el. Li se pare ciudat unor oameni, insa cateii iubesc atentia si sunt, de cele mai multe ori, bucurosi sa se joace cu oricine.

La fel de mult imi plac si pisicile, am acasa cateva pisici, sunt foarte frumoase. Imi place la pisici, in special, faptul ca sunt foarte afectuoase, ca sunt mult mai linistite si ador sunetul pe care il scot atunci cand dorm.

De cand ma tin minte copil fiind, parintii mei mereu au avut animale de companie si le sunt recunoscatoare pentru aceasta culoare pe care au dat-o copilariei mele prin posibilitatea de a-mi face prieteni printre necuvantatoare. Astazi, deoarece nu-mi permite chiria nu pot sa adopt un animalut, de aceea ma limitez la a ma juca cu ei pe strada.

Legat de adoptie, mi se pare atat de trist faptul ca autoritatile locale sunt atat de neglijente cu cainii strazii. Este evident ca sunt intreprinse prea putine actiuni si prea putine programme de adoptie pentru acesti caini.

Recent insa, am aflat despre o organizatie care ingrijeste cainii strazii, adapostindu-i in locuri speciale si pregatindu-i, astfel, pentru adoptie. Aceasta organizatie are o serie intreaga de evenimente interesante impreuna cu cateii pe care ii au in ingrijire, cum ar fi sesiuni de reducere a stresului impreuna cu cateii. De obicei, aceste sesiuni sunt gratuite, poate veni oricine si poate sa se relaxeze si sa primeasca o doza de pozivitism jucandu-se cu cateii si intercationand cu stapanii acestora. Mi se par atat de faine aceste initiative si in acelasi timp atat de putine. Ar trebui sa incurajam mai mult actiunile de genul si sa fim mai deschisi spre a participa la ele. De aceea va indemn sa adoptati un animalut, daca aveti posibilitatea si sa-l faceti fericit sau sa participati la proiecte ce presupun interactiunea cu animalele din adaposturi, ele la fel ca oamenii, au nevoie de afectiune si de dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *