Avantajele geamurilor termopan

Geamul termopan este in mod cert cea mai buna inventie in ceea ce priveste eficienta energetica. Ferestrele cu geam termopan sunt folosite la scara din ce in ce mai larga inca de la inceputul anilor 2000 si au o serie intreaga de avantaje.

In primul rand, vorbim despre un confort mai ridicat din punct de vedere al temperaturii. Ferestrele permit trecerea a de 4-5 ori mai multa caldura spre exterior decat un perete din zidarie, iar geamurile din termopan sunt cele care reusesc sa limiteze aceste pierderi de caldura. Pentru ca este un bun izolator termic, geamul termopan reuseste sa mentina in casa o temperatura egala, fara pierderi si fara sa fie nevoie sa incalzim constant.

In plus, faptul ca geamurile termopan ajuta ca iarna casa sa ramana calda, iar vara racoroasa inseamna o economie la facturile curente. Iarna vom face economie la plata pentru incalzire, in timp ce vara vom economisi din costurile pentru factura de energie electrica, pentru ca nu vom mai fi nevoiti sa tinem aparatul de aer conditionat mereu in functiune pentru a asigura un confort termic o si temperatura scazuta.

Ferestrele cu geam termopan inseamna, pe de alta parte, si mai multa liniste in casa. Desi gradul de protectie la zgomote difera in functie de tipul de geam instalat, trecerea sunetului prin geamul termopan nu se va face la fel de usor ca si prin ferestrele simple sau prin pereti. Geamurile termopan inseamna o casa mai sigura, iar datorita modului in care sunt construite sunt mai greu de spart si, in consecinta, va fi mai greu pentru hoti sa patrunda in locuinta sau sa o vandalizeze.

Ferestrele cu geam termopan reprezinta fara doar si poate o investitie ale caror rezultate se vor vedea in timp, si nu doar o cheltuiala in scop decorativ si atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *