De ce merita sa ai device-uri cu procesoare Intel Kaby Lake?

Intel-Kaby -LakeDe cand a intrat pe piata brandul Intel a stiut de fiecare data sa isi impresioneze clientii si companiile care aveau nevoie de serviciile si produsele sale. Printre cele mai vandute produse ale Intel au fost cu siguranta procesoarele. Procesorul este „creierul” oricarui cumputer sau laptop asa ca mai toata lumea care detine aceste device-uri are implementat un astfel de dispozitiv care garanteaza functionarea perfecta a tuturor operatiunilor desfasurate zi de zi cu un laptop.

De la primele procesoare Intel pana la cele mai sofisticate tipuri prezente astazi pe tot ce inseamna device mobil sau fix, compania a cautat de fiecare data sa vina cu ceva nou si revolutionar, sa ii ajute si pe producatori, si pe cei care beneficiaza de produsele fabricate de acestea, cu procesoare Intel. Asa se face ca acum ceva vreme Intel a anuntat noile procesoare Intel Kaby Lake. O optimizare a noilor arhitecturi tip Skylake (Tock) si a procesorului de fabricatie pe 14 nanomeri, procesoarele moderne lansate de Intel isi doresc in primul rand sa ofere un pret imbatabil si performante excelente. Ceea ce te poate uimi la ele este in primul rand frecventa suportata, mult mai mare decat in cazul generatiilor trecute.

Astfel s-a ajuns la frecvente de 4.2 GHz si boos de 4.5 GHz pe procesoarele i7, de pilda. Apoi nu avem cum sa nu observam si decodarea video foarte buna, o interfata grafica capabila sa decodeze la nivel hardware cam toate formatele populare, la rezolutii 4k si 60 fps, consumul de energie si timpul de procesare fiind foarte mici. De aici rezulta si performante grafice mai bune pe device-uri fixe sau mobile. Alta promisiune pe care procesoarele Intel Kaby Lake nu si-o incalca este ajustarea dinamica a frecventelor, deosebit de buna din cate se vede. Practic frecventele de lucru sunt ajustate automat in functie de puterea de calcul in pasi mai mici. Intel s-a gandit si la pasionatii de „tweaks” si le-a oferit tot ce si-ar fi putut dori in materie de overclocking.

Se poate ajunge la frecvente de 4.4 de la 2.9 GHz sau chiar la 5 GHz, depinzand mult si de tipul de procesor si calitatile lui, calitatile sistemului pe care e instalat. Per total se merita sa ai un astfel de procesor mai ales daca vrei performanta si rapiditate, eficienta si o rationalizare mai buna a sarcinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *