Frica copiilor de dentist poate fi inlaturata cu ajutorul unui stomatolog priceput si a unui psiholog

stomatologieCand suntem mici, cu totii avem diverse frici. Ne e frica de intuneric, ne e frica de necunoscut, ne e frica sa nu ii suparam pe parinti, ne e frica de locurile straine. Totusi, cea mai puternica teama pe care o resimtim este cu siguranta cea de medici, mai ales frica de dentist. Daca la un doctor de familie copilul mai merge, mai sta sa fie palpat, in cazul unei clinici de stomatologie pediatrica lucrurile stau cu totul diferit. Instrumentarul, zgomotele produse de toate masinariile, acele si scaunul stomatologic pot crea un disconfort psihic imens si il pot determina pe micut sa fuga pe usa cu prima ocazie cand adultii nu sunt atenti. In cazul copilului meu, prima experienta la dentist nu a fost cea mai placuta, l-a cam durut, desi tratamentul a fost simplu, i s-a scos un dintisor de lapte care se tot hatana si i-au fost tratate niste mici carii superficiale.

De aceea, cu urmatoarea ocazie cu care ne-am aflat iar in fata unui cabinet stomatologic cel mic a inceput sa planga si sa tipe, asa ca am plecat imediat acasa. Stiam ca exista niste clinici specializate in stomatologie pentru copii unde si mediul e aranjat in asa fel incat sa ii faca pe micuti sa fie calmi si sa le placa experienta din cabinet, auzisem de dentisti care stiu exact cum sa-si controleze tonul vocii ca sa ii faca pe micuti sa aiba incredere in ei. Asa ca am inceput sa caut si am dat rapid peste Clinica Dentara Trident, cu departamentul Trident Jr. Aici fost placut surprins ca au si psiholog pentru terapie de copii. Specialistii de acolo au dotari de ultima generatie, se specializeaza continuu, folosesc tehnici si materiale atraumatice, mediul este primitor, asa ca am zis sa incercam si noi aceasta varianta. Imediat ce am ajuns acolo, copilul incepuse sa se manifeste iarasi si sa planga sa spuna ca nu vrea la „deist” asa ca doamna psiholog ne-a ajutat in sensul cooperarii dintre micut si doctor. Experienta vasta si metodele specifice de lucru l-au determinat pe micut sa se aseze singurel pe scaunul stomatologic, a ras, a zambit, medicul s-a jucat un pic cu el pentru a-l relaxa, i-a explicat exact ce va face, l-a lasat sa il intrebe orice despre ce vedea in jur, sa atinga unele obiecte, instrumente.

La final, copilul a plecat cu zambetul pe buze, nu l-a durut, am primit si certificat de garantie pentru serviciul prestat, totul a decurs ca la carte gratie echipei de medici dentisti de la Clinica Dentara Trident. Si mai dragut a fost ca urmatoarea data cand au aparut probleme cu dintisorii copilul mi-a spus ca vrea la „deistul” simpatic de la Clinica Trident…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *