Idei populare, dar totusi periculoase

ingrijirea-pieliiIngrijirea pielii. Frumusetea se tine cu fel de fel de produse pentru piele care intra adanca in straturile ei facandu-ne pe noi sa parem mai tineri si mai plini de viata. De sute de ani ne preocupa mai mult idealurile de frumusete decat siguranta. Istoria folosirii produselor de infrumusetare in detrimentul nostru a intrat prima data in atentia oamenilor in Japonia feudala, unde vopseaua de fata cu mercur a creat foarte multe temeri.

Vopseaua si prafurile au ramas foarte populare pana in secolul al XVIII-lea, atunci cand oamenii si-au dat seama in sfarsit cat de periculoase erau efectele secundare printre care se numarau si otravirea si bolile neurologice. Atunci s-a schimbat si perceptia occidentului asupra idealului de frumusete. Odata, pielea de culoare pala era frumoasa pentru ca individul care o afisa se presupunea ca a stat in casa si nu pe camp, la munca. Dupa revolutia industriala, tenul pal era un simbol al clasei muncitoare, apartinand muncitorilor din fabrici si minerilor. Tenul bronzat insemna ca iti petreci o mare parte din timpul tau la tara, departe de orasele poluate si aglomerate.

Popularitatea tenului bronzat a explodat cand Coco Chanel a inceput sa imprime trendul bailor de soare. Nu prea e in regula nici baia de soare pentru ca 90% dintre cazurile de cancer de piele depistat prea tarziu si netratabil se datoreaza expunerii prelungite la soare si radiatii. Expunerea solara exagerata iti poate distruge vederea, te poate imbatrani si iti poate slabi sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *