Instant Articles vor deveni surse principale de informare

Pe Facebook gasesti la ora actuala orice, de la informatii la jocuri si muzica, filmulete, stiri in timp real si multe altele. Publicul tinta al Facebook este asa de divers incat avem de la tineri la batrani, la specialisti din diverse domenii, la jurnalisti si la oameni cu mai multa sau mai putina educatie. Cei care folosesc Facebookm mai mult ca pe un tool prin care pot disemina rapid informatia sunt jurnalistii. Pentru ei platforma de socializare nu mai este de mult locul in care iti poti gasi vechi prieteni si rude, este o adevarata masinarie care te poate ajuta sa fii mai bun, mai aproape de publicul tau tinta, sa vezi reactii in timp real la ce postezi si sa gasesti cele mai bune modele de a-ti atrage publicul si a-i oferi cele mai bune materiale.

Pentru jurnalisti Facebook e o platforma unde se pot posta stiri rapid, se poate comunica mai bine cu publicul tinta, se pot obtine informatii in timp real, reactii, se pot afla vestile cele mai importante inainte de a fi difuzate chiar la tv sau radio. Facebook in jurnalism nu inseamna doar postari de stiri si urmarirea de comentarii. Inseamna accesul la surse verificate, la fluxuri foarte bune de informatii, la un numar imens de date care pot fi prelucrate de diverse departamente, la anumite statistici, la reactii care vin si de la oameni obsinuiti, si de la specialisti. De ceva vreme Facebook s-a gandit sa sprijine demersul jurnalistic si a creat un proiect special pentru jurnalisti, care are la baza Instant Articles. Prin Journalism Project Facebook urmareste sa transforme Instant Articles in cea mai buna sursa de informare pentru jurnalisti, special adaptata nevoilor fiecarei institutii de presa. Cum ii va atrage pe jurnalisti acest proiect? Prin monetizarea articolelor care vor aparea pe platforma. Monetizarea exista si pana acum, dar nu se puteau introduce bannere decat dupa 350 de cuvinte. De acum insa dupa doar 250 de cuvinte se vor putea introduce reclame, doua sau trei bannere pot aparea in corpul stirii postate. Pe langa aceasta noutate Facebook promite integrarea mai multor stiri intr-un singur link, pachet cum e denumit de companie, jurnalismul local va fi incurajat si sustinut, se vor putea incheia si abonamente premium.

De ceva timp deja New York Times si Wall Street Journal deja fac lucrul asta pe site-uri. Si pentru ca discutam tot mai des de fake news Facebook va oferi si cursuri reporterilor pentru a-i invata cum se foloseste mai eficient functia Live. Facebook se bazeaza in ultimul timp pe extinderea segmentului video asa ca emisiunile si transmisiunile live vor garanta continut fresh si verificat, constant, mesajele clasice fiind inlocuite cu diverse clipuri video inregistrate sau live. De ce neaparat continut video? Simplu. Continutul video este apreciat de cei care stau pe Facebook, mai usor urmaresti imaginile in miscare decat o fotografie sau un text lung, publicul tinta al Facebook nu mai are timp sa stea sa citeasca postari sau sa se uite dupa fotografii, prin imagini video se poate transmite informatia mult mai rapid, filmuletele pot integra text, sunet, imagine, deci cam tot ce ar putea oferi Facebook in materie de postari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *