Schimbarile comportamentale intr-o organizatie

Schimbarile comportamentale pot fi mai usor de impus, de controlat si de cuantificat, acestea pot sta la baza unui regulament care prevede anumite limitari comportamentale care tin de o conduita impusa in interiorul si in exteriorul organizatiei. De multe ori comportamentul cerut depaseste limitele date de spatiile in care organizatia isi desfasoara strisc activitatea, urmarindu-se comportamentul membrilor si in mediul exterior.

Este o metoda prin care organizatia isi asigura o imagine buna in spatiul public, comportamentul neadecvat al unui membru din organizatie poate periclita imaginea sistemului din care face parte, iar un lucru negativ intr-o astfel de situatie trebuie tratat cu mult mai multe lucruri pozitive, concurenta putand sa se foloseasca de astfel de mici scapari.

Este indicat sa se tina cont de influenta pozitiva sau negativa pe care membrii organizatiei o pot crea asupra sistemului de care apartin. In acelasi timp impunerile comportamentale prevazute intr-un regulament nu trebuie sa depasesca cu mult obiceiurile zilnice ale celor implicati, daca acest lucru se intampla exista posibilitatea ca in acelasi timp regulamentul legat de comportament sa fie generator de stres.

Membrii fiind supusi unui stres continu legat de limitarile comportamentale pot avea probleme in indeplinirea sarcinilor ce ii revin prin statut. In aceste conditii trebuie gasita o cale de mijloc prin care ambele parti sa fie multumite, o organizatie care se bucura de o imagine buna data  de comportamentul si conduita celor angajati si un personal relaxat care se bucura de libertatea de a se exprima, dar in acelasi timp respectand niste norme care asigura o imagine buna sistemului din care face parte. Intr-o alta ordine de idei echilibrul stabilit intre cele doua parti multumeste atat organizatia cat si membri care fac parte din ea, acest lucru denota fara indoiala profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *