Terapia de cuplu te poate ajuta sa ai o relatie de lunga durata alaturi de persoana draga

terapie-cupluAstazi tot mai multe cupluri ajung sa se desparta dupa o perioada scurta de timp. Sunt invocate atat neintelegerile legate de problemele de zi cu zi, cat si celebra nepotrivire de caracter, persoanele implicate in relatie au viziuni si o personalitate care nu coincide deloc cu a celuilalt. Tineri sau mai in varsta, membrii cuplurilor cu probleme pot evita despartirea sau escaladarea conflictelor daca apeleaza la terapie de cuplu. Termenul nu este nou si se refera la un tip de psihoterapie care este gandita special pentru cuplurile care au mari probleme si nu reusesc sa mai comunice deloc, sunt intr-un conflict permanet. Terapia de cuplu poate fi de un real folos atunci cand membrii unui cuplu nu stiu exact daca sa mai mearga pe acelasi drum sau sa se desparta, spre binele amandurora. In special tinerii si cei aflati intr-un punct al relatiei cand ceva scartaie apeleaza la terapie de cuplu pentru a reusi sa obtina o intelegere reciproca si pentru a-si consolida relatia prin intermediul interventiei externe din partea psihologului.

Terapia de acest tip e foarte buna si pentru cuplurile care isi doresc sa faca pasul cel mare si sa se casatoreasca, dar nu au inca o relatie suficient de „profunda” si nu sunt chiar asa de apropiati, nu se inteleg prea bine unul pe celalalt. Pana la urma, in terapia de cuplu conteaza foarte mult ca ambii parteneri sa inteleaga cu adevarat rostul unei relatii de durata si implicatiile ei in viitorul apropiat. Fiecare sedinta in care se aplica terapia de cuplu ar trebui sa aiba concursul ambilor parteneri, mai ales la inceput, desi s-ar putea ca fiecare sa aiba alte asteptari de la psiholog, sa isi doreasca sa afle altceva, sa rezolve alte probleme. Sedintele de terapie in cuplu pornesc tot timpul inainte sa apara resentimentele si sa se strice relatiile de tot, sa apara conflictele. Pentru ca terapia ajuta cuplurile mai mult decat o face orice incercare de rezolvare a problemelor prin violenta verbala si fizica, partenerii pot sa mearga la cabinetul de psihologie Camelia Dracsineanu cu toata increderea, in urma sedintelor acestia putand sa comunice deschis in cuplu, sa rezolve impreuna problemele ivite, sa fie capabili sa discute in mod rational si sa rezolve rapid orice conflict aparut. De asemenea, cuplurile vor fi in stare sa analizeze partile bune si mai putin bune ale relatiei si sa vada care sunt sursele conflictelor, sa le evite pe viitor.

Terapia de cuplu ajuta atunci cand se doreste imbunatatirea relatiei tulbure, cand sunt probleme grave de comunicare in cuplu, cand apar dificultati sexuale, cand exista conflicte legate de cresterea copiilor sau chiar infidelitate si abuz domestic. Pana la urma, toate sedintele de terapie de acest fel incearca sa ii determine pe cei doi parteneri sa fie constienti de relatia lor si de punctele ei forte, sa incerce sa depaseasca orice fel de obstacol in calea fericirii lor, sa isi armonizeze personalitatile spre binele relatiei. Pentru ca lucrurile sa functioneze, partenerii trebuie sa discute deschis cu psihologul, sa treaca peste orice fel de jena si sa isi doreasca sa gaseasca intelegere reciproca, sa continue relatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *