Câte ceva despre consecvență

keep-calm-and-be-consistent

Consecvenţă. Un cuvânt ce a început să îşi piarda sensul, un cuvânt a cărui semnificaţie păleşte în faţa problemelor zilnice ce ne lovesc din toate părţile. Se pare că şi eu, poate mai mult ca restul, l-am lăsat închis într-un colţ al minţii, prăfuit şi neglijat, pentru a nu putea vedea lumina zilei, lumina realitaţii.

E necesar să ai o anumita consecvenţă în tot ceea ce faci, să nu abandonezi chiar dacă ţi se pare că te lupti cu morile de vânt şi pe deasupra mai mergi şi cu vântul în faţă. Ştiu că e în natura noastra să ne întrebăm deseori ce îi face pe alţii mai norocoşi de merg cu vântul în spate, suflându -le în vele şi împingându-i parcă spre lucruri măreţe. Dar te-ai gândit vreodată că, poate norocul nu are nici o implicare, ci este doar simplul fapt că au avut o consecvenţă în acţiunile lor.

Dacă şi tu vrei să te bucuri de o consecvenţă în viaţa ta, atunci trebuie să fii consecvent în modul tau de a gândi, în obiceiurile tale, în metodele tale. Ce îţi propui să realizezi transformându-te într-o persoana consecventă? Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ţi-o adresezi. Sper că, în loc să încerci să atingi perfecţiunea, să porneşti cu scopul de a fi sincer, cinstit și de încredere.

Am aici câţiva paşi pe care îi poti urma, pentru un drum mai lin către consecvenţă:

  • Fii sincer. Consecvenţa se descompune prin minciuni. Și minciunile au o viață a lor și pot deveni ca o pânză de paianjăn ce te ţine captiv, punându-te în imposibilitatea de a te elibera. Dacă ești sincer și nu inventezi povesti, vei fi considerat consecvent.
  • Bucură-te de rutină. Rutina este mama consecvenţei şi a pacii. Rutina este bună pentru tine, îţi îmbunătățește experiența de viață. Nu este necesar să faci ca toata ziua ta să fie o rutina, de când te trezeşti, până în momentul când te duci la culcare, dar cel puțin o parte din ea ar trebui să se compună din ritualurille tale obișnuite care te calmează şi împlinesc.
  • Fii organizat. Acest lucru poate părea stupid, dar nu este. Și aici nu este vorba despre a fi obsedat de curăţenie. Este vorba despre a ştii în mod sigur ceea ce faci azi, mâine și săptămâna viitoare. De fapt, pentru unii este vorba de a ști ceea ce vor face peste un an și chiar timp de un deceniu, cu toate că aceste obiective ţin mai mult de direcționarea către un viitor mai bun, mai degrabă decât către ce vei face cu exactitate. Fiind organizat vei elimina multe artificii din viața ta și asta îţi va permite să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevarat. Acest lucru îţi va aduce o mare consecvenţă.
  • Fii un prieten bun și solid. Prieteniile sunt un bun mijloc de a obține consecvenţă în viață, dar în scopul de a menține un prieten bun trebuie să depui şi tu efort şi să fii un prieten bun. O persoana în care poţi avea încredere şi care, la rândul ei, te vede în aceeași lumină, îţi va aduce consecvenţă în viaţă.
  • Fii flexibil. Poate că acest lucru ţi se va părea un pic ciudat la început, dar se referă la faptul că trebuie să fii sigur pe tine şi să ştii în ce direcţie vrei sa te îndrepţi cu viaţa ta, dar să ai, de asemenea, flexibilitatea de a-ţi da seama că tu te poţi schimba pe parcurs, că circumstanţele se pot schimba, că visele tale se pot schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *