Cu peretii de diafragma greutatea structurilor va fi sustinuta mai bine si subsolurilor vor fi mai rezistente

Obtinerea unor fundatii rezistente este o provocare destul de mare pentru orice constructor. De fundatie depinde practic calitatea lucrarii. Daca nu ai fundatie solida cladirea de deasupra nu va trece testul timpului si va avea mereu probleme de stabilitate. Fundatiile moderne sunt construite in asa fel incat sa poate sustine greutati foarte mari. Sa reziste la orice socuri mecanice si sa garanteze un echilibru cat mai bun pentru toate elementele de deasupra lor. In cazul unor subsoluri, fundatiile au nevoie de pereti de diafragma.

Niste elemente structurale cu rol de fundare permanenta sau care sunt gandite ca sisteme de retentie. Portanta structurilor deja existente in preajma lor nu este afectata, nu trebuie drenat nimic la realizarea lor. Printre cele mai populare aplicatii ale unor pereti de diafragma se numara peretii circulari pentru statiile de pompare, pentru puturi de tuneluri sau cei de retentie celulari la rezervoarele de gaz. Unde avem subsoluri adanci vom folosi cu siguranta pereti de diafragma. Daca profilul de sol este instabil si se afla cu mult sub nivelul apei peretii diafragma sunt cei mai buni.

Care ar fi rolul lor?

Preiau presiunile orizontale, o parte din incarcarea verticala permanenta, sunt un fel de bariera si previn infiltratiile. La construirea lor se foloseste o tehnica veche, excavarea sub noroi. In santul excavat exista fluid de foraj sau noroi, peretii santului nu se prabusesc in timpul lucrarilor. Marele avantaj este ca se poate excava oriunde, in orice tip de sol, chiar si in cel din apropierea unor panze freatice. Adancimile la care se ajunge sunt si de 45 de metri, dar cu hidroforeza ajungem sa avem adancimi si de 150 de metri.

Firmele care executa acest tip de pereti realizeaza mai intai studii, vad ce tip de sol exista. Ofera consultanta gratuita pentru a alege tipul de perete care va functiona perfect in situatia data. Dupa ce s-a stabilit ce fel de lucrare se va executa echipa firmei va trece la realizarea efectiva a peretilor, urmand ca partea de costuri finale sa fie calculata in functie de complexitatea lucrarilor si de utilajele folosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *