Cum alegi cele mai bune biciclete moderne?

bicicleteVara sau primavara, de exemplu, o plimbare cu bicicleta in aer liber, prin parc este tot ce ti-ai putea dori dupa o saptamana plina de sarcini de indeplinit si multe ore suplimentare. Pe bicicleta poate merge orice, de la copil la adult si chiar batran, bicicletele sunt usor de intretinut, au preturi pentru orice buzunare, se gasesc in magazinele online de profil intr-o varietate de modele si cu un design modern, adaptat cerintelor fiecarui client.

Alegerea unor biciclete este destul de dificila avand in vedere aceasta varietate impresionanta, asa ca ne-am gandit sa-ti oferim cateva sfaturi de tinut cont la achizitionare. In primul rand trebuie sa te gandesti ce vei face cu bicicleta, unde o vei folosi. Daca iti plac plimbarile lungi, chiar si in zone montane, atunci ai nevoie de cursiere, cu viteze foarte mari atinse in intervale scurte de timp si foarte confortabile, daca esti ciclist profesionist atunci vei cumpara biciclete mai complexe, cu accesorii pe masura. Pentru cei care ies mai rar cu bicicleta si doar in oras, bicicletele clasice sunt alegerea perfecta. In al doilea rand, alegerea unor biciclete trebuie sa tina cont de dimensiunile ei si de statura celui care o va pedala. Inaltimea biciclistului trebuie sa fie mereu punctul de reper cand cumparati biciclete, este importanta marimea cadrului, pozitia confortabila pe bicicleta si cea a picioarelor, care trebuie sa poata pedala lejer.

Cadrul bicicletei poate fi din otel, aluminiu sau carbon, foarte rezistent e insa cel din titan, rotile sunt si ele de mai multe tipuri, marimi, din otel, carbon, asa ca e bine sa te documentezi si sa intrebi pe cei mai priceputi sau personalul de la firma care vinde bicicletele despre fiecare element in parte. In al treilea rand conteaza mult is bugetul alocat. Nu trebuie sa cheltuiti o avere pe o bicicleta care nu prea o folositi, dar nici nu trebuie sa cumparati una foarte ieftina si sa aveti pretentii la performante extraordinare. Echilibrul e important, dublat de un simt al raspunderii pentru alegerea facuta. Nu in ultimul rand, alegerea bicicletei depinde si de cel care o va folosi.

Daca e vorba de un copil atunci ea trebuie sa fie foarte sigura si confortabila, daca e vorba de un adult trebuie sa fie ceva mai complexa si cu toate functiile necesare unei plimbari mai lungi si unor intreceri intre prieteni chiar si in zonele muntoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *