Dimineti cu chef de viata?

morning_yoga_0

Mai tineti minte cand v-ati trezit ultima data la ora 6 dimineata din cauza poftei de viata, chefului de munca si entuziasmului ca a inceput o noua zi si ai o noua oportunitate sa fii mai aproape de visele si aspiratiile tale?

90% din populatia Romaniei ti-ar raspunde cu un “rareori”, un categoric “nu” sau chiar cu un “ce-ai, esti nebun?”. Cauza principala este ca am ajuns intr-o era a tehnologiei, unde peste tot unde vedem cu ochii dam peste diverse gadget-uri si chestiute electronice care capteaza ne atentia, in special pe cea a barbatilor.

Dimineata cand ne trezim, o facem cu ajutorul unui telefon sau a unui ceas electronic; cafeaua si tigara o bem citind stiri online, bloguri sau jucandu-ne putin. Rareori se intampla sa citim o carte, un ziar sau sa relationam cu cineva fara sa implice cateva gadgeturi.

Cel mai mare deficit din cauza suprapopularii de gadgeturi il suferim cand muncim. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ne este greu sa muncim eficient cu telefonul sunand incontinuu si scriind mesaje non-stop. Chiar si daca lucram in fata unui calculator, ar fi indicat sa ne axam doar pe munca in sine si sa ne detasam de celelalte distrageri cotidiene cum ar fi telefonul, televizorul, facebook-ul, youtube-ul, etc.

Pana si la culcare nu ne putem detasa complet de tehnologie, mai intram putin pe tableta nou nouta in facebook sa spunem noapte buna cuiva sau sa verificam un mail cand singurul scop pentru care ne-am pus in pat era sa dormim; si uite asa ajungem sa ne culcam pe la 2-3 AM, iar dimineata nu te mai poti trezi si incepi sa te plangi ca esti obosit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *