Frica de dentist

frica-de-dentistO frica greu de depasit, pe care multi dintre copii si chiar unii oameni maturi o au, este frica de dentist. Personal, eu ma numar printre acei oameni carora le inspira teroare omul in halat alb, cu o freza in mana. Chiar daca nu am nicio experienta neplacuta la dentist, mie tot imi e teama.

Cred ca principala cauza este lipsa de incredere. Imi este teama ca va gresi la maseaua mea si voi avea mai mult de suferit. Cea de a doua cauza cred eu ca sunt sunetele si mirosul pe care le provoaca aparatele respective. In plus, este o senzatie ciudata, ca si cum iti umbla cineva in masele. Ma bucur ca eu nu sunt nevoita sa merg la dentit des, ci numai la sase luni, la un control de rutina, pentru ca nu am avut niciodata probleme grave.Problemele cele mai frecvente pe care le-am intampinat, precum la multi altii, au fost cariile. Nu pot intelege aceasta teama, in contextual in care nu am avut probleme grave. Uneori este chiar relaxant si placut la dentist, spre exemplu atunci cand iti curata dintii cu bicarbonat cu arome. De exemplu, astazi a trebuit sa merg la dentist, iar pasta a avut aroma de cirese.

Cateodata chiar este placut si cu anestezie si cu maini pricepute, chiar nu simti vreo durere. Deci, in concluzie, la dentist nu este numai rau, ci sunt si momente placute, de relaxare. Probabil toti sunt de acord ca, in general, oamenii nu merg la dentist de placere, ci mai degraba ca sunt nevoiti.
Sfatul meu este sa va ingrijiti dintii cat de mult puteti ca sa nu vizitati dentistul prea des. Iar daca se intampla sa aveti probleme minore, eu sunt de parere ca trebuie sa vi le tratati rapid pentru a nu se agrava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *