Jucariile educative sunt cea mai buna modalitate de invatare la varstele mici

jucarii-educativeEducatia este importanta la orice varsta, dar mai ales la varsta copilariei. Atunci practic invatam cum sa reactionam, cum sa gandim, cum sa ne raportam la cei din jur, ne dezvoltam creativitatea si imaginatia, incepem sa invatam cum sa devenim adulti. Daca la alte varste educatia se face prin puterea exemplului si prin insusirea de cunostinte predate de dascali sau invatate de la locul de munca, din practica, la varsta copilariei singura maniera prin care micutii pot invata ceva este ce a jocului.

Joaca face parte din universul copilariei, in fiecare zi copiii se joaca cu diverse obiecte, cu parintii si invata din fiecare experienta ce e bine si ce nu e bine, cum anume sa se comporte s.a.m.d. Insa nu orice jucarie se poate folosi in mod eficient pentru a invata un anumit lucru. Jucariile educative sunt instrumente special gandite de specialisti si adaptate fiecarei varste, jucarii pe care fiecare copil le va descoperi si le va folosi ca sa invete anumite lucruri utile mai tarziu. Cu siguranta ati avut si dvs. cateva modele de jucarii educative cand erati mici chiar daca termenul vi se pare cumva abstract la prima vedere. E vorba de tablitele pentru scris, de jocurile cu litere si numere, cu ceas, de telefoane si trenulete cu diverse inscriptii, de jucariile tip puzzle sau de asamblat. Baieteii au fost fascinati de seturile detectiv sau de seturile de magie, fetitele de cutiutele creative, poate de soneriile pentru raspuns cu animale, pentru invatarea sunetelor si tipurilor de animale.

Foarte interesante sunt si jocurile legate de corpul uman, in care copiii trebuie sa recunoasca partile corpului uman si sa le aranjeze in ordinea fireasca in care apar acestea in organismul nostru. Practic prin banala joaca copilul reuseste sa invete rapid tot felul de notiuni foarte utile, jucariile educative sunt de diferite tipuri si au o structura speciala astfel incat sa stimuleze atat creativitatea, cat si imaginatia sau memoria, capacitatea de concentrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *