Nu ma intereseaza zodiile

Zodii-rosu

Ca orice alt tanar am si eu cont pe facebook unde pot citi stirile, vizualiza fotografiile prietenilor sau juca vreun joc de duzina. Dand like la tot felul de pagini pentru a putea citi o stire imi apar acum si activitatile paginilor respective. Din 10 postari 4 sunt despre zodii. Gen: ce rochie ti se potriveste in functie de zodie sau cum saruti sau ce anotimp iti place, ce culoare ti s-ar potrivi si tot restul de idei tampite. Nu ma intereseaza. Sunt o persoana deci am preferintele mele, am gusturile mele nu trebuie sa fie caracteristice vreunei zodii.

Toata treaba asta, ca zodia x e mai buna decat y sau ca x este altruist, empatic si vesel ne creeaza falsa impresie ca suntem in acel fel. Cand te intreaba cineva ce zodie esti deja te pune intr-o cutie si stie totul despre tine. Nu mai ai niciun drept la replica. Neaparat trebuie sa fii intr-un anume fel. Eu de exemplu pot spune ca imi fac zodia de ras. Sunt cu totul pe dos.

Mana in mana cu zodiile se afla si horoscopul, care iti dicteaza cum iti va fi ziua, saptamana sau chiar anul. Tot viitorul noi ni-l construim, nu poate fi citit in stele. In functiile de deciziile pe care le luam se intampla alte lucruri. Asemenea lucrarii Candide al lui Voltaire: cauza-efect. Sau ca in matematica o greseala distruge intregul sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *