Raspunderea civila auto si necesitatea ei

tarif-rcaCe este o asigurare rca si cum te ajuta ea in caz de accident? De ce trebuie sa o ai si care sunt cele mai bune tarife rca? aceste aspecte le poti afla foarte usor insa unde gasesti cele mai simple variante? Raspunsul este unul singur: internet. In primul rand, pentru cei care nu stiu, asigurarea rca este o asigurare obligatorie pentru orice sofer, adica nu poti iesi cu masina daca nu are facuta asigurarea rca indiferent ca esti sau nu proprietar.

Daca nu are asigurarea rca, masina nu trebuie sa fie scoasa in trafic deoarece acest rca este practic raspunderea civila auto, ceea ce inseamna ca in caz de accident, indiferent ca esti sau nu vinovatul, ea te poate ajuta sa iesi din probleme. Desigur ca rca-ul nu acopera o suma extraordinar de mare dar si aceasta poate varia in functie de optiunile tale. Iata ce ne spun specialistii despre rca: RCa-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Este de la sine de inteles ca nu poti conduce un autovehicul care nu are facuta raspunderea civila auto. Care este insa scopul asigurarii? asigurarea de raspundere civila auto are un scop bine definit si anume ca cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs evenimentul. In acest fel, asigurarea este atat in interesul celui care a suferit paguba, cat si al celui care a fost vinovat de producerea sa deoarece nu va fi nevoit sa scoata o suma enorma din buzunar. atentie insa, despagubirile foarte mari se fac cu anchete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *