Ce este fericirea?

De ziua internationala a fericirii, declarata pe 20 martie, s-a promovat doar fericirea. Oamenii au fost incurajati ca, macar pentru o zi, sa uite de probleme si sa vada partea plina a paharului. In acest sens s-au adus mai multe argumente. De exemplu, se spune ca oamenii fericiti traiesc mai mult timp. Optimistii accepta mai usor vestile rele, au o pondere de viata mult mai crescuta (scazand cu cateva procente rata mortalitatiii, care este din ce in ce mai mare) si se imbolnavesc mai greu.

Deoarece am fost indemnati sa gandim pozitiv, iata cativa scriitori care au incercat sa alcatuiasca definitii ale fericirii:
,,Fericirea are in mainile sale propria fericire, precum artistul are material bruta, careia vrea sa-i dea o forma”(Goethe)
,,Cea mai mare parte a fericirii sau mizeriei noastre depinde de dispozitia noastra si nu de circumstante” (Martha Washington)
,,Nu exista fericire, nici nenorocire pe lume; exista doar compararea unei stari cu cealalta si atata tot. Doar cel care a simtit nefericirea cea mai cumplita este in stare sa simta cea mai mare fericire” (Alexandre Dumas)
,,Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci” (James Barrie)
,,Constitutia doar da oamenilor dreptul la fericire. Terbuie insa sa o gasesti singur” (Benjamin Dranklin)
,,Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa, ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi!” (Hellen Keller)
,,Fericirea este cea mai mare biruinta, aceea pe care o dobandim impotriva destinului ce ne este impus.”(Albert Camus)
Desi nu suntem scriitori, probabil fiecare dintre noi avem o definitie a ceea ce inseamna fericirea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *