Monocomanda sau dubla comanda? Ce fel de baterii de bucatarie e mai bine sa avem?

Cand ati vrut sa va inlocuiti vechea baterie de la bucatarie cu una noua ati observat ca in cele mai multe cazuri ati avut de ales intre doua tipuri mari de baterii: cu monocomanda sau cu dubla comanda. Care e diferenta dintre ele si care e mai buna? Bateria monocomanda sta mai bine la capitolul practica, se amesteca omogen apa calda si apa rece, are doar un robinet si o bila, debitul de apa rece si calda se regleaza simultan. Designul unor baterii bucatarie monocomanda este mai elegant decat cel al bateriilor cu dubla comanda, integrarea intr-un design mai deosebit e mai simpla. Spre deosebire de ele, bateriile cu dubla comanda au doi robineti, cand se regleaza apa e necesara actionarea ambilor robineti, acestia se mai pot defecta, calitatea nu e atat de buna, multe modele au garnitura din cauciuc, nu exista bila de la bateriile cu monocomanda.

Daca ar fi sa alegeti intre baterii bucatarie cu monocomanda si baterii cu dubla comanda ideal ar fi sa va orientati intai in functie de chiuveta. Daca aveti o singura gaura cu siguranta prima varianta e cea mai buna, daca aveti chiuveta clasica cu doua gauri nu veti putea sa cumparati monocomanda pentru ca nu se va potrivi, va trebui sa gauriti in plus. Rezistenta celor doua tipuri e cam aceeasi, atat ca tipul monocomanda e mult mai bine construit si nu are elemente care se pot deteriora in timp. In plus la monocomanda confortul si lejeritatea miscarilor sunt mult mai bune, integrarea intr-un design futurist sa spunem e mult mai simpla la bateriile monobloc.

Evident, preturile difera, mai scumpe sunt cele monobloc cu design adaptat diverselor stiluri, dar cu reduceri si cu o sesiune de shopping facuta in online, pe site-urile magazinelor de profil, cum e si casasibucataria, puteti sa aveti baterii si foarte bune si rezistente, la preturi excelente. Masurati inainte sa cumparati, ganditi in perspectiva cand cumparati chiuveta, pentru ca de ea depinde si tipul de baterie achizitionat ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *