Cautarea pe Internet, mai simpla prin intermediul pozelor si realitatii augmentate

cautare-googleNu e zi sa nu cautam ceva pe Google. Tastam ce ne intereseaza, asteptam mai putin de o secunda si vedem imediat milioane de rezultate din care alegem pe cel care e cel mai apropiat de ce ne intereseaza. Cautarile pe Google si rezultatele returnate se bazeaza pe anumiti algoritmi de o complexitate uriase, care reusesc sa „scotoceasca” tot Internetul in cautarea celor mai bune si mai comune variante de raspuns la cuvintele cheie introduse in motorul de cautare. Practic sintetizam ce vrem sa cautam in niste sintagme, cuvinte care redau cel mai bine ceea ce ne dorim sa citim si asteptam sa vedem ce ii poate „mintea” fratelui Google. Recent, o companie numita Blippar a reusit sa schimbe complet modul in care cautam pe Internet.

Realitatea augmentata e valorificata foarte bine, alaturi de poze. Ideea este ca odata ce ai indreptat telefonul catre obiecte poti vedea imediat ce te intereseaza despre ele, rezultate „organice” foarte bine puse la punct. Integrarea realitatii augmentate in obiectele folosite zi de zi este destul de complicata, ea fiind realizata prin intermediul brandurilor sau publisherilor. Practic se scaneaza obiectul cu Blipp activ pe el si puteti vedea informatii aditionale. De la aceasta idee geniala, compania a mers si mai departe si si-a dorit sa ofere realitatea augmentata in timp real, cu ajutorul unui motor de cautare. Prin indexarea in timp real a informatiilor despre niste rochii de pilda, femeile pot sa scaneze rapid articolul vestimentar si sa afle ce pret are, ce tesatura s-a folosit, in cat timp a fost fabricata rochia, orice. Ceea ce e greu de descris nu are cum sa fie cautat intr-un motor de cautare cu cuvinte cheie, asa ca realitatea augmentata e cea mai buna solutie pentru a gasi ce va intereseaza. Inteligenta artificiala si invatarea ei vor fi primii pasi pentru ca aceasta companie sa ofere un motor de cautare foarte sofisticat bazat pe realitate augmentata. Pentru moment doar 60 de ingineri lucreaza la tehnologia din spatele motorului de cautare, dar se asteapta ca numarul lor sa creasca daca ideea va fi bine primita de utilizatori.

Realitatea augmentata este practic un mod foarte interesant de vizualizare, un instrument special care plaseaza practic produsele virtuale in mana publicului tinta. Mai simplu, realitatea augmentata presupune suprapunerea unei realitati virtuale peste un mediu realitatea, un fel de imbinare fericita a doua tipuri de universuri paralele, care se intersecteaza intr-un punct, si acela e realitatea augmentata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *