Mana bionica

Mana bionica cu propriul sau ochi este o realitate pe care o vom vedea in viitor. Protezele folosesc de multe ori tehnologii artificiale inteligente pentru a vedea si simti mai bine obiectele.

Apucarea unui obiecft are legatura cu niste impulsuri nervoase care determina mana sa reactioneze, degetele sa se stranga in jurul obiectelor apucate. Mana bionica face o poza obiectului, apoi stie exact cum sa il ridice si sa il apuce, ea poate fi antrenata prin stocarea unor fotografii ale obiectelor care pot fi apucate si prin invatarea formei lor si manierei in care se pot apuca in siguranta.

Din toate pozitiile si unghiurile posibile mana bionica alege pe cea mai buna posibila si un unghi cat mai sigur si ridica obiectele imediat. Deja mana bionica a fost testata de doua persoana cu maini amputate si rata de succes a fost de 90%. Inainte sa devina realitate mana trebuie sa aiba o rata a succesului de 100%.

Noii algoritmi cu care se lucreaza deja s-ar putea sa le permita oamenilor de stiinta sa ajunga la procentul dorit. Ei vor sa faca mana si mai usoara si sa puna o camera in palma in loc de cea de pe spatele mainii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *