Tipuri de corturi si preturi

preturi-corturiCorturile au aparut cu mult timp in urma, insa abia acum cativa ani au capatat amploare si mai multe forme. In cazul in care va intrebati ce alegeri sa faceti trebuie sa tineti seama si de preturi corturi, deoarece acestea reprezinta de regula un criteriu de departajare foarte bun, insa nu trebuie generalizat si nici facuta o alegere numai in baza acestora.

Preturile la corturi reprezinta tot timpul o dilema pentru pasionatii de outdoor mai ales pentru ca acestia nu sunt totdeauna dispusi sa investeasca mai mult, insa  ideal este sa faci o cheltuiala care in timp sa merite. Corturile sunt de diferite dimensiuni, ele variaza de la o persoana pana la mai multe, in functie de necesitati, iar cele de o persoana pot fi si tip iglu, care desigur ca nu sunt indicate pentru somn, ci doar pentru adapostire, dar si in format alungit in care nu poti sa stai decat intins. Acestea sunt mici, compacte si foarte usoare. Daca insa aveti o expeditie alaturi de mai multe persoane, cu siguranta veti dori sa impartiti cortul si sa carati mai putin. O alta categorie de corturi sunt cele rapide, deci care se deschid foarte usor, fara mari batai de cap, avand in vedere ca nu trebuie decat sa trageti de o sarma sau de un snur si cortul este gata montat. Dezavantajul la aceste tipuri de corturi este ca ele nu sunt atat de compacte si nu pot fi transportate usor ca si corturile normale, insa nu va veti mai chinui la montare. Sunt foarte indicate mai ales pentru expeditiile in natura mai ales atunci cand aveti parte de vreme rea si cand timpul nu va sta la dispozitie.

Corturile in prezent au capatat foarte multe aprecieri, ele fiind tot mai achizitionate, cele impermeabile fiind probabil pe locul intai, deoarece oriunde ati alege sa mergeti, la mare sau la munte, in padure sau in camp deschis, tot timpul e posibil sa vina o ploaie si sa va strice aventura.

One thought on “Tipuri de corturi si preturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *